Fietsvakantie 5: Lahn – 7 dagen

Prijs per persoon vanaf € 659

Etappes

7 dagen Fietsvakantie langs de Lahn

Verheug u op een paar indrukwekkende dagen op de Lahntal-fietspad. Laat u betoveren door een prachtig landschap en geniet van de diversiteit van de natuur waar u vaak direct langs fietst langs de oever van de rivier. De dagtochten zijn zo samengesteld dat u kunt genieten van het prachtige landschap tijdens de fietstocht en er voldoende tijd overblijft om alle bezienswaardigheden te bekijken.

Dag voor dag, fietsvakantie Lahn van 7 dagen

Dag 1
Met eigen vervoer naar Biedenkopf. De stad welke wordt gedomineerd door het Landgrafenschloss, kijkt terug op 750 jaar bewogen geschiedenis. Check-in in het hotel. Op de eigen parkeerplaats van het hotel kunt u uw auto gratis parkeren voor de gehele fietstocht.
Overnachting in Biedenkopf

Dag 2
De eerste dag fietst u 38km en zal snel voorbij zijn. Op idyllische fietspaden rijdt u naar de oude universiteitsstad Marburg. Hier kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Elisabethkerk en het Marburg Landgrave kasteel.
Overnachting in Marburg

Dag 3
Vandaag fietst in door de brede vallei van de Lahn langs idyllische zwemvijvers naar Wetzlar (54km). Ontdek deoude binnenstad van Wetzlar te voet samen met de interessante kathedraal.
Overnachting in Wetzlar

Dag 4
Over de stenen brug verlaat u Wetzlar en binnen korte tijd bereikt u de groeve Fortuna. (+ 8 km), Duitslands enige ijzerertsmijn met nog oorspronkelijke machines. Deze laat bezoekers de ondergrondse mijnbouw zien. Tot aan Weilburg (32 km) blijft de route onvergetelijk landschappen bieden zoals het Renaissancekasteel dat gelegen is op hoge rotsen boven de Lahn.
Overnachting in Weilburg

Dag 5
Tussen Taunus en het Westerwald kronkelt vandaag de rivier. U fietst op het geasfalteerde jaagpad via Aurenau en Limburg met zijn wereldberoemde Dom, apart van het verkeer door een onaangetast dal-landschap naar Diez. (44km)
Overnachting in Limburg of Diez, afhankelijk van de vrije hotelcapaciteit

Dag 6
Geniet vandaag van een van de mooiste dagtochten. Na een korte klim kunt u uitrusten in het klooster Arnstein of op Burg Nassau.
Overnachting in Nassau

Dag 7
Uitgerust en aangesterkt gaat de laatste etappe vanaf Nassau naar Lahnstein (25km). In de middag transfer terug naar Biedenkopf.
(Op aanvraag kan transfer veranderd worden waarbij u de eerste dag de auto neerzet in Nassau, daarna transfer terug naar Biedenkopf zodat u na uw laatste overnachting in Nassau meteen terug naar huis kunt rijden)